Onze school

De Walvis is een moderne katholieke basisschool in de nieuwbouwwijk Leidschenveen-Den Haag. Wij zijn een school met een enthousiast team en bieden vernieuwend onderwijs aan kinderen die graag van iedere dag genieten.
Onze kleuters mogen nog echt kleuter zijn. Spelenderwijs bereiden we ze voor op leren lezen en rekenen. Ook maken ze kennis met het Engels.
Ons onderwijs wordt afgewisseld met gezamenlijke instructie en begeleiding en werken aan de instructietafels voor kinderen die speciale begeleiding nodig hebben. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen goed leren samenwerken. We maken daarom gebruik van coöperatieve werkvormen. Door het bieden van groepsdoorbroken activiteiten als ateliers en open deuren, leren kinderen ook samenwerken met kinderen uit andere groepen.
Voor de meer- en hoogbegaafden hebben wij een uitgebreid aanbod, ook in de kleutergroepen. Kinderen zonder katholieke of christelijke achtergrond zijn beslist welkom. Onze school beschikt over voor-, tussen- en naschoolse opvang.

Wat maakt ons bijzonder?

• welbevinden en betrokkenheid staan hoog in het vaandel
  • bieden van convergente differentiatie
  • samenwerkend leren m.b.v. coöperatieve werkvormen
  • mogelijkheden tot onderwijs naar belangstelling door het organiseren van ateliers en open deuren
  • bieden van uitdagend onderwijs: Levelwerk, Walvisklas, Plusklas en Huygensklas
  • planmatige aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling
  • ..

Er zijn 20 groepen binnen onze school met een gemiddelde groepsgrootte van ongeveer 27 kinderen. Voor buitenschoolse opvang kunt u terecht bij 'Vlietkinderen' of 'Partou'. Meer hierover vindt u hier.

Mocht u meer willen weten over onze school, nodigen wij u van harte uit één van onze kennismakingsochtenden te bezoeken. Meer hierover leest u onder het tabblad 'aanmelding'.